• Banner-filler_edited1

HIFU Facelift

HIFU Facelift

HIFU LIFTING

HIFU is een complete niet-chirurgische behandeling van hals, gezicht en decolleté met als doel de huid optimaal te liften. De behandeling wordt uitgevoerd met hoog intensieve, gefocuste ultrasound. U merkt al resultaat na één behandeling, en dit zonder hersteltijd of nevenwerkingen. Dankzij HIFU is een effectieve lifting van het gelaat zonder snijden mogelijk, de behandeling is volkomen veilig en vrijwel pijnloos. De techniek van HIFU wordt al langer gebruikt in de medische wereld bij kankerbehandelingen in een vroeg stadium. Nadien werd de techniek toegepast in de cosmetica wereld door ultrasound energie te geven op de diepere huidlagen die niet met laserbehandelingen te bereiken zijn. Door deze lagen te behandelen zal de huid sterk verstevigen en verbeteren, HIFU is momenteel de gouden standaard in huidlifting en rimpelvermindering.

hifu-machine-1
hifu
unnamed (1)

Werking van HIFU lifting

Intensieve ultrageluid energiepulsen worden in de diepere lagen van de huid afgegeven. HIFU lifting werkt op drie lagen, de opperhuid, de diepe dermale laag en de fibromusculaire laag, ook wel de SMAS-laag genoemd Met thermische energie die compleet veilig is, wordt het weefsel verwarmt. Hierdoor wordt de natuurlijke aanmaak van collageen in de huid gestimuleerd waardoor de huid langzaam gelift wordt én het langdurig effect ontstaat. Dit zonder beschadiging van de oppervlakte van de huid. Na enkele maanden is een strakkere huid zichtbaar met een fris en verjongend aspect en een zichtbaar verbeterde huidconditie.

Welke zones kunnen behandeld worden?

• Onderkin / Kaaklijn
• Wenkbrauwen / Oogleden /Ogen onder
• Wangen en voorhoofd
• Kraaienpootjes
• Hals
• De behandeling is voor mensen die er jonger uit willen zien zonder snijden en zonder herstelperiode.
• HIFU lifting is de ideale behandeling voor mensen met: vage kaak lijnen, neus-lip-plooien, slappe oogleden en wenkbrauwen, dubbele kin, verslapte hals, fijne lijntjes en rimpels,of grote poriën.
• HIFU lifting is ook zeer doeltreffend voor mannen. Vermits de behandeling geen hersteltijd nodig heeft kunnen dagelijkse activiteiten onmiddellijk hervat worden.

Resultaten van HIFU Lifting

Eén behandeling is voldoende om het proces op gang te brengen. Het beste resultaat wordt zichtbaar na  2 à 4 maanden tot zelfs na 6 maanden worden nog verbeteringen geconstateerd. Rimpels zijn duidelijk minder zichtbaar tot weg. De huid is duidelijk gelift. Bij een lift van de wenkbrauwen krijg je een opener, uitgeruste en frissere blik. De huidstructuur wordt gladder, je krijgt fijnere poriën, en een strakkere huid.

• Vermindert rimpels rond het voorhoofd, ogen, mond,…
• Lift en verstevigt de huid van de wangen
• Verbetert huidelasticiteit en contouren van het gelaat
• Verstevigt afhangende kaaklijn en vermindert hamsterwangen
• Lift en verstevigt de huid op voorhoofd, lift de wenkbrauwen
• Verbetert de huidstructuur, maakt de huid helderder en frisser
• Vermindert rimpels en voorkomt veroudering in de nek

hifu1

Hoe werkt HiFu?

SMAS (Superficial Musculo-aponeurotic System = fibromusculaire laag) is de laag van weefsel die chirurgen liften tijdens een chirurgische facelift. HIFU Lifting gaat via thermische energie deze SMAS laag veilig verwarmen, waardoor de huid onmiddellijk verstrakt. Na verloop van tijd wordt het resultaat nog beter en wordt de huid echt gelift. HIFU Lifting  gaat de groei van nieuw collageen stimuleren, deze nieuwe collageen proteïnen gaan de huidstructuur opnieuw opbouwen. Collageen helpt om kracht te geven aan de verschillende structuren van het lichaam en beschermt ook structuren zoals de huid. Hoe ouder u wordt, hoe minder collageen uw huid bevat. Door de verminderde collageen, verliest de huid haar natuurlijke elasticiteit en stevigheid waardoor fijne lijntjes, rimpels en verslapping verschijnen. 

Oud collageen wordt dankzij HIFU vervangen door nieuw collageen. De productie van collageen start meteen na 1 behandeling, met resultaten die nog gradueel verbeteren in de komende maanden. Onmiddellijk na de behandeling is er resultaat zoals verstrakking en verbetering van uw rimpels maar een optimaal resultaat is zichtbaar na verloop van 2 à 3 maanden. Vervanging van collageen blijft tot wel 6 maanden duren. Het resultaat is een geleidelijk liftend effect, dat een verstrakking van de huid tot gevolg heeft. Uw huid zal gezonder, sterker, gladder, strakker en jonger zijn en dit zonder onnatuurlijke drastische veranderingen. HIFU lifting is een huidverjongende behandeling met liftend effect zonder de vervelende nevenwerkingen van een operatie. Afhankelijk van de conditie van uw huid kan na ongeveer een half jaar weer een nieuwe behandeling nodig zijn HIFU Lifting werkt in op verschillende huiddieptes: 1,5 mm, 3 mm en 4,5 mm. De behandeling werkt in de diepte zonder schade te veroorzaken aan op de oppervlakte van de huid.

Wat zijn de verschillen tussen de normale HIFU en de 3D HIFU?
Dat gaan wij hieronder uitleggen:

Als eerste zit er een groot verschil in de shots en lijnen die door de huid geactiveerd worden, maar ook het resultaat is anders. Bij de normale HIFU wordt er 1 shot per keer geactiveerd ; 1 shot is gelijk aan 1 lijn van 10 geluidsgolven achter elkaar, die door de huid geschoten wordt. Met 1 lijn wordt er een klein deel collageen en elastine opnieuw opgebouwd in de huid, wat voor verstrakking zorgt. Voor een volledige behandeling van het gezicht zijn er daarom ook gemiddeld 300 shots nodig voor het gewenste resultaat, wat ook minimaal anderhalf uur duurt. Bij 3D HIFU worden er met 1 shot 11 lijnen geactiveerd. Dus met 1 shot worden er meerdere lijnen tegelijk geactiveerd, waardoor er een groter oppervlak in één keer behandeld kan worden. Hierdoor hoeft er voor het hele gelaat gemiddeld maar 30 shots geactiveerd te worden, waardoor de behandeling ook maar 20 tot 30 minuten duurt.
Verder geeft de 3D HIFU ook vele malen beter resultaat, omdat de lijnen op deze manier nog dichter op elkaar zitten dan bij de normale HIFU. Dit geeft een optimale activatie aan de huid. Dus kortom: 3D HIFU is effectiever, geeft beter resultaat en de behandeling duurt vele malen korter.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling kan wat warm of oncomfortabel aanvoelen en soms ervaart men het gevoel van een lichte prik of tinteling. Dit gevoel is echter kortstondig en verdwijnt direct na de behandeling.

Hoe lang duurt een behandeling?

De duur van de behandeling hangt af van de zone die u wilt behandelen, aangezien HIFU lifting een snelle behandelmethode is, kunt u in een korte tijd veel zones behandelen. Een kleine zone duurt ongeveer 30 minuten, een volledige lifting van gelaat en hals ongeveer 1u30min.

Zijn er nevenwerkingen?

Bij een gevoelige huid kan tijdelijke roodheid/zwelling zichtbaar zijn of kan u lichte tintelingen voelen. Deze verdwijnen binnen enkele uren. De behandeling gebeurt met een medisch CE goedgekeurd toestel, HIFU lifting is veilig gebruikt in meer dan 200.000 behandelingen wereldwijd en is klinisch bewezen veilig te zijn.

HIFU lifting is niet geschikt:

Voor mensen tijdens zwangerschap / stollingsstoornissen / immuunsysteem stoornissen / hart, lever en nier insufficiëntie/ allergieën / serieuze hartritmestoornissen of fillers op de zone die u behandeld wilt hebben. wilt u alsnog een behandeling vraag dan eerst aan uw huisarts of specialist na of u een behandeling met ulthasound mag ondergaan.

De behandeling geeft een mooi aanvullend resultaat bij mensen die behandeld zijn met andere producten, doch mag de behandeling niet direct gedaan worden na één van deze behandelingen. Tijdens een gratis en vrijblijvend intake zal een individueel behandelplan opgesteld worden welke zones behandeld kunnen worden.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

De meerderheid van de patiënten hebben slechts één behandeling nodig.  Een volgende behandeling is meestal pas nodig na anderhalf tot twee jaar na de eerste behandeling. Desgewenst kan dit eerder, dit is afhankelijk van de zone waaraan is gewerkt, de conditie van de huid voor behandeling én de wens van de klant. HIFU Lifting kan per zone gedaan worden, veel klanten verkiezen echter een volledige gelaatslift.

Extra info:

complicaties: lichte roodheid

complicaties: lichte zwelling maximaal 24 uur

verzorging week 1 iedere dag een hydraterend masker

verzorging week 2 om de dag een hydraterend masker

verzorging week 3 om de 3 dagen een hydraterend masker

advies:  48 uur na de behandeling niet zonnen of zonnebank

advies:  12 uur na de behandeling niet sporten of sauna

advies:  6 uur na de behandeling geen make-up

advies:  24 uur geen alcohol voor en/of na de behandeling

advies:  vermijd extreme koude of hitte temperaturen

advies:  was het gezicht met lauw water

advies:  500 mg paracetamol half uur voor de behandeling

i.v.m. desinfecteren geen make-up gebruik voor de behandeling

fillers