• Banner-filler_edited1

Tanden Bleken

Tanden Bleken

Bij binnenkomst wordt u ontvangen door de tandcosmeticus en worden er enkele vragen gesteld over uw gezondheid. Onze professionals controleren uw mondgezondheid. Na de controle wordt aan de hand van de VITA- pan kleurenschaal uw huidige tandkleur vastgesteld. Het resultaat wordt met u besproken en u heeft tijd om vragen te stellen.

De wangspreider wordt geplaatst om het gebit bloot te leggen. Onze professional dekt het tandvlees af met een coverdam en uw lippen met een maskingcrème om deze te beschermen (indien dit nodig is). Wanneer de coverdam droog is wordt de non-peroxide bleekgel op uw tanden aangebracht. De gel wordt geactiveerd door middel van een LED lamp om het proces in zijn werk te zetten.

Na 15 minuten gaat er een belletje en wordt de gel vervangen door onze professional.Deze laatste 2 stappen worden een aantal keer herhaald (afhankelijk van welke bleekbehandeling u gekozen heeft).Na de behandeling informeren wij u over de nazorg.

Om het zo ontspannen mogelijk voor u te maken kunt u tijdens de behandeling heerlijk ontspannen op onze relax stoelen. Voordat u het weet is de tijd zo voorbij en heeft u een stralend wit gebit!

Veel gestelde vragen:

Welke dingen die ik eet en drink zijn slecht voor mijn tanden? Er zit een onderscheid in dingen die slecht zijn voor de gezondheid van je gebit en zaken die uw tanden verkleuren. Bij dingen die slecht zijn voor de gezondheid kunt u denken aan voedingswaren die veel suikers of zuren bevatten en je tandglazuur zacht maken. Bijna alles wat men dagelijks eet en drinkt geeft wel verkleuringen aan de tanden. Het een geeft alleen veel meer verkleuringen dan het ander. Roken geeft bijvoorbeeld veruit de meeste verkleuringen. Daarna volgen zaken als koffie, thee, rode wijn, cola, tomatensaus, rode bietjes en dergelijke. Simpelweg zou je kunnen zeggen dat dingen die op een wit laken de ergste verkleuringen zouden geven, ook de tanden het meest verkleuren. Door het gebit goed te onderhouden komen deze verkleuring minder snel in de tanden terecht.

Mag ik na een tandenbleek behandeling weer alles eten en/of drinken?

Vooraf de behandeling is het verstandig om goed te eten aangezien er na de behandeling 2 uur niets gegeten mag worden. Wij adviseren u om na een behandeling de eerste 2 uur niets alleen water of melk te drinken. Hierna kunt u het meeste wel weer eten en drinken, behalve consumpties die extreem veel kleurstoffen bevatten, zoals koffie, thee, rode wijn, cola, rode kool en tomatenketchup. Daarnaast is het verstandig om ook nog niet te roken. Dit  alles geldt voor de rest van de dag (24 uur).

Komen er na een tandenbleek behandeling sneller verkleuringen in de tanden dan daarvoor?

De kleur die u hebt gekregen bij het wisselen van het melkgebit naar je volwassen gebit is een genetisch vastgestelde kleur. Tijdens de behandeling zullen de tanden opgeschoond worden van verkleuringen. Het gaat om de verkleuringen die van buitenaf in alle voorgaande jaren in uw tanden terecht zijn gekomen. U begint als het ware weer met een schone lei na de behandeling. Er wordt echter niets veranderd aan de structuur van uw tanden waardoor je tanden NIET sneller verkleuringen gaan opnemen dan voor de behandeling. Dit gaat in exact hetzelfde tempo als de jaren daarvoor. Dit is een heel langzaam en geleidelijk proces waardoor het wel jaren duurt voordat er weer net zoveel verkleuringen in uw tanden zitten als voor de behandeling.

Hoe lang blijven mijn tanden wit na het bleken?

Afhankelijk van de soort behandeling die u kiest,onderhoud en uw consumptiegedrag, blijft het resultaat gemiddeld 6 tot 12 maanden. Daarna loopt het resultaat geleidelijk terug over een periode van enkele jaren. Om het resultaat langer optimaal te behouden raden wij u aan om te poetsen met een professionele whitening-poeder zodat nieuwe verkleuringen die weer in de tanden terecht komen er direct uit worden gehaald. Wij adviseren hiermee twee maal per week mee te poetsen en daarnaast uw eigen huidige tandpasta te gebruiken.

Wat kan ik na het tanden bleken doen om mijn tanden wit te houden?

Belangrijk is om het gebit goed te verzorgen door goed te poetsen en als zich aanslag vormt, dit regelmatig door de tandarts of mondhygiënist te laten verwijderen. Verder kunt u uw tanden wit houden door te poetsen met een professionele Whitening-poeder. En dan hebben we het niet over producten waar alleen een polijstmiddeltje in zit, zoals die bij de meeste supermarkten en drogisten worden verkocht, maar het liefst een product die witmakende stoffen bevat. Hiermee worden namelijk nieuwe verkleuring direct weer uit je tanden gepoetst. Wij bieden twee van deze whitening-poeders aan. Deze zijn beduidend duurder dan gewone whitening-producten maar ze hebben wel een beter werking, zijn veilig voor het gebit en u hoeft er niet dagelijks mee te poetsen. Mocht u hierover vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Kan de behandeling na een bepaalde tijd herhaald worden?

U mag in principe je tanden zo vaak bleken als u wilt. De behandelingen zijn niet schadelijk en er verandert niets blijvends aan de structuur van de tanden. Mocht u na enige tijd een tweede behandeling willen ondergaan dan kan dat. Het bleken kan onbeperkt herhaald worden meerdere keren per jaar. Het is wel zo dat wij alleen verkleuringen uit de tanden verwijderen waardoor er een bepaald maximaal bereik behaald kan worden. Als u het resultaat helemaal optimaal wilt onderhouden adviseren wij om de behandeling, afhankelijk van je consumptiegedrag en het onderhoud, eens in de 4 maanden tot 9 maanden te herhalen.

Mag ik mijn tanden bleken onder de 18 jaar?

Wanneer u de volwassen leeftijd van 18 jaar nog niet hebt bereikt is het noodzakelijk om toestemming van uw ouders te hebben voor u bij ons een behandeling mag ondergaan. Dit kunt u doen door een schriftelijke bevestiging mee te nemen waarin een van jouw ouders goedkeuring geeft. Wij zullen uw ouders wel contacteren om dit te controleren. Natuurlijk mag u ook uw ouders meenemen naar de afspraak en daarmee aantonen dat zij akkoord zijn.

Krijg ik van whitening tandpasta wittere tanden?

Nee! Wel krijgt u een schoon gevoel maar geen wittere tanden. Een whitening tandpasta kan de aanslag van consumptie reduceren maar uw tanden worden hierdoor niet gebleekt. Sterker nog, een whitening tandpasta bevat een zuiveringszout waardoor uw tanden bij langdurig, dagelijks gebruik erosie (is een mindere harde massa) verschijnselen kunnen krijgen. Het glazuur wordt hierdoor poreuzer waardoor de tanden en kiezen vatbaarder voor o.a. temperatuur verschillen en gaatjes. Sommige whitening tandpasta’s bevatten waterstof peroxide maar de procentuele inhoud is dusdanig weinig dat de tanden daar niet veel witter van worden.

Heeft het wel nut om mijn tanden te bleken als ik rook of met regelmaat koffie drink?

Jazeker wel want na de bleek behandeling kunt u het zelf goed bij houden met 1 van onze Whitening poeders. Met deze Whitening producten houd u de meest nieuwe verkleuringen tegen zodat u langer van het resultaat kunt genieten.

Kleuren kronen facings vullingen of bruggen ook mee na een behandeling ?

Met de jaren verkleuren deze ook iets en komen dan weer in de originele staat terug maar ze worden nooit lichter dan de tandarts ze geplaatst heeft. Wanneer zal het resultaat minder effectief kunnen zijn?

• langdurig antibiotica gebruik

• gebruik van antidepressiva

• suiker patiënten

 •drugs-gebruik

 •voorheen laten bleken met waterstofperoxide

Hierbij is het risico geheel voor uzelf.

Bij het bleken kunnen er ook witte vlekken ontstaan op de tanden; 99% daarvan verdwijnt. Mocht u last hebben van tanderosie, dan kunnen de plekken zichtbaar blijven. Deze nemen naarmate de tijd verstrekt af. Mocht u last hebben van tanderosie, vraag dan eerst advies aan de tandarts.  Mocht u er toch voor kiezen, dan is het risico ook geheel voor uzelf.

bodyrestyle fot website

OOK EEN WIT GEBIT?

VERZORG JE MOND EN LAAT ONS UW TANDEN BLEKEN OP EEN VEILIGE MANIER!

Zie hieronder een paar resultaten van onze eigen klanten!!

IMG_3189