• Banner-filler_edited1

Tatoeage Verwijderen

Tatoeage Verwijderen

Heeft u het gevoel dat uw tatoeage niet meer bij u past? In dat geval kan een tatoeage u echt in de weg zitten. Gelukkig is het goed mogelijk om tatoeages op een veilige manier te verwijderen. Met onze geavanceerde laserbehandeling kunnen wij een tatoeage verwijderen zonder de omliggende huid te beschadigen. De behandeling wordt uitgevoerd door gecertificeerd personeel.

Tatoeage verwijderen met de Picolaser.

Een tatoeage verwijderen kan het snelst met een Pico laser. De Picolasers produceren namelijk een lichtpuls in een picoseconde, wat vele malen korter is dan een nanoseconde laser zoals bij een Q-switch laser. De korte puls van de picolaser is zo krachtig dat de inktpigmenten worden vergruist in veel kleinere deeltjes. De vergruisde pigmentdeeltjes worden hierdoor veel makkelijker en sneller door jouw lichaam afgevoerd. Sinds 2018 is nu ook de PICOSURE, deze Pico laser is nog krachtiger dan de bestaande pico lasers en heeft de mogelijkheid om niet op 1 of 2 golflengten te werken, maar op zelfs 4 golflengten! Hierdoor kunnen we nog gerichter en sneller je tattoo verwijderen. Gemiddeld zijn er 3 tot 6 behandelingen nodig om een tatoeage  geheel te verwijderen, met een interval van 6 tot 8 weken.

De behandeling

Het verwijderen van een tatoeage is niet pijnloos. Toch is een verdoving niet nodig; de pijnprikkels zijn meestal goed te verdragen. Veel mensen vergelijken te pijn met die van het laten zetten van de tatoeage. Anderen omschrijven het als het gevoel van een elastiekje dat tegen de huid wordt geschoten. Tijdens de behandeling kleurt de huid eerst wit. Na een half uur ziet u de tatoeage weer gewoon zitten. Later wordt de huid rood en warm en kunnen er wat korstjes en blaasjes ontstaan. Pas na 10 tot 20 dagen is het resultaat van de laserbehandeling echt goed zichtbaar. Daarom plannen we altijd voldoende tijd tussen twee laserbehandelingen. Dit is ongeveer 6 tot 8 weken.

Hoeveel behandelingen u nodig heeft is helaas nooit van te voren in te schatten.
Dit om de volgende redenen:

• De soort inkt
• De hoeveelheid inkt
• De diepte van de tattoo
• In hoeverre de tattoo vervaagd is
• De leeftijd van de tattoo
• Andere tattoos in de buurt
• Gevoeligheid van uw huid
• Uw afweersysteem

De plek van de tattoo: als deze zich op een gevoelige plek bevindt, zouden we eventueel minder energie kunnen gebruiken waardoor je meer behandelingen nodig hebt.
Gemiddeld zijn er tussen de 3 en 6 behandelingen nodig om de tatoeage volledig te verwijderen, met een tussenpose van 6 tot 8 weken tussen elke behandeling.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw tatoeage?
Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

tattoo4
tattoo