• Banner-filler_edited1

Vetcelbevriezing

Vetcelbevriezing

Cryolipolyse (vetcelbevriezing),  is het bevriezen van overtollige vetcellen, die door deze behandeling definitief verdwijnen. Een Liposuctie zonder chirurgische ingreep!

Wie heeft ze niet?

Die overtollige vet rolletjes. Baalt u er ook zo van dat u na eindeloos diëten of sporten, net op de plek waar u de vetrollen weg wilt hebben, deze blijven zitten? Kom dan nu kennismaken met Cryolipolyse (vetcelbevriezing), is het bevriezen van overtollige vetcellen, die door deze behandeling definitief verdwijnen. Een Liposuctie zonder chirurgische ingreep!!

 

Voor wie is Cryolipolyse bedoelt?

Cryolipolyse is voor mensen met overtollig vet wat moeizaam ondanks sport en dieet of na een zwangerschap weg te krijgen is. De Cryolipolyse methode voor vet verwijdering kan zelfs in sommige gevallen als alternatieve behandeling van liposuctie gebruikt worden. Gemiddeld zijn er 3 behandelingen nodig met een gezond gewicht voor 1 zone. Een zone houdt bijvoorbeeld in: 2 armen of 2 benen, een buik of de 2 zijdes van de lovehandles etc…

 

Hoe werkt vetcelbevriezing?

Het verwijderen van vet zonder operatie; dit is de nieuwste behandeling om vet te verliezen. Tijdens de behandeling wordt het lichaamsvet voortdurend verwijderd. In de behandelde delen wordt het vetgehalte met 25-45% verminderd. Het lichaamsvet wordt bevroren en de afgestorven vetcellen worden door het lichaam op een natuurlijke manier afgevoerd.

Tijdens de eerste ontmoeting (intake) zal een deskundige van Bodyrestyle bepalen of uw lichaam geschikt is voor deze behandeling. Het nut van een intake gesprek is dat u meer te weten krijgt over uw lichaam. Er zijn een aantal factoren zoals leeftijd, huid, bouw, afkomst, etc. waar rekening mee wordt gehouden. (Het BMI advies is onder de 30).

 

Is de behandeling veilig?

Deze behandeling kan worden gebruikt voor het ongewenste vet. Dit zijn vetcellen die net onder de huid liggen en boven de spieren. De behandeling is niet geschikt om het vet achter de spieren en organen (visceraal vet) te behandelen. Dit vet is alleen te verminderen door lichaamsbeweging en een gezonde voeding. Kort samengevat: Bodyrestyle doet geen visceraal vet behandeling maar wel onderhuids vet.

 

Behandelingsplan in 5 fases:

Stap 1: Het aanbrengen van het Freeze apparaat
Stap 2: Het koelen van de vetcellen
Stap 3: Op natuurlijke wijze afvoeren (vetcellen)
Stap 4: Het eerste resultaat (mindering in centimeters) na 6 weken
Stap 5: stap 1 tot en met 4 meerdere keren herhalen (afhankelijk van het gewenste resultaat)
Stap 6: Na resultaat (blijvend)

 

Hoe werkt de vetcelbevries behandeling?

Samen met de deskundige van Bodyrestyle  wordt er een behandeloverzicht opgesteld die voor u is afgestemd. Hierin staat vermeld welke deel van uw lichaam behandeld zal worden en wat de uiteindelijke kosten zullen zijn.

 

Stap 1: aanbrengen van het apparaat

De kop van de Freeze zal op uw gewenste lichaamsdeel geplaatst worden. Door middel van een sterk vacuüm wordt de huid inclusief de onderhuidse vetlaag in de kop gezogen waarna het koelen begint. Tijdens de behandeling van 45 minuten kunt u gerust muziek luisteren, praten met de deskundige of tv kijken.

 

Stap 2: koelen van vetcellen

Binnen 45 minuten worden de vetcellen in de kop gekoeld met een temperatuur tussen -7 en -10 graden. De vetcellen bereiken hierdoor een temperatuur tussen 2 en 4 graden. Na 45 minuten wordt de kop van het apparaat van het lichaam gehaald. Door de behandeling kan de huid een beetje een rode kleur hebben, maar dit verdwijnt binnen 30 minuten.

 

Stap 3: Natuurlijke wijze afvoeren (vetcellen)

Na de 45 minuten behandeling zullen de vetcellen geen functiemeer hebben en door het lichaam afgebroken worden. Dit proces heet apoptose (afbraak van cellen). De afgebroken vetcellen zullen gedurende 6  weken na de behandeling  op een natuurlijke wijze worden opgeruimd en afgevoerd. Dit in tegenstelling tot bij een liposuctie behandeling waarbij de vetcellen op een niet natuurlijke manier worden verwijderd. Eenmaal verwijderde vetcellen komen niet meer terug.

 

Stap 4: Resultaat (minder in centimeters)

Minimaal 6 weken na de behandeling worden de eerste resultaten zichtbaar. Het proces van het afvoeren gaat door tot 18 weken na de behandeling. Doordat het proces zo geleidelijk verloopt heeft de huid ook de mogelijkheid zich aan de nieuwe situatie aan te passen en zal het langzaam mee terug bewegen.

 

Stap 5: herhaling procedure

Stap 6: Na resultaat (blijvend)

Image-5-removebg-preview

Bijwerkingen van Cryolipolyse?

Zoals met vrijwel elke medische behandeling zijn er bijwerkingen, bijvoorbeeld plaatselijke gevoelloosheid, blauwe plekken, een beurs gevoel en tijdelijke lokale roodheid. Deze bijwerkingen verdwijnen na verloop van tijd vanzelf weer. Er is na de behandeling altijd de mogelijkheid contact op te nemen bij twijfel. Nazorg maakt namelijk een belangrijk onderdeel uit van de behandeling.

Cryolipolyse is het meest geschikt voor personen met een BMI van onder de 30. Hierbij zullen 3 à 4 behandelingen voldoende zijn (dit hangt natuurlijk af van uw eigen wensen). Hebt u een BMI van boven de 30? Dan is het ook mogelijk, maar dan zullen er meer behandelingen nodig zijn.

 

DOKTER FARID KAZEM OVER CRYOLIPOLYSE.

‘Dat rolletje bij je beha, boven je knie of die hardnekkige love handle kun je wegkrijgen door je vet te laten bevriezen. Cryolipolyse heet deze techniek. Vet kan niet tegen kou. Door vetcellen te bevriezen gaan deze kristalliseren en zo worden die cellen vervolgens door je lichaam afgevoerd. Voorgoed. En dat is het grote verschil met vetcellen die je kwijtraakt door te lijnen, die vetcellen nemen alleen af in volume waardoor je slanker wordt maar ze zitten er nog steeds. Zodra je stopt met je dieet nemen de vetcellen weer in omvang toe(het zogeheten JOJO EFFECT)

Nu moet je na een Cryolipolyse behandeling ook niet opeens (extreem) veel meer of calorierijk gaan eten. Dat je geen vet meer kunt opslaan in een behandeld gebied, bijvoorbeeld je buik, betekent niet dat je geen vet meer kunt opslaan op bijvoorbeeld je heupen die je niet hebt laten behandelen. Je kunt het bevriezen eigenlijk overal op je lichaam doen, precies op de plek waar je dat hardnekkige vetrolletje weg wilt hebben (en dat dus maar niet verdwijnt door te sporten of te lijnen). Denk aan je buik, love handles, heupen, binnenkant van je benen, knieën en je rug. De behandeling wordt niet gedaan bij mensen die extreem gevoelig zijn voor kou zoals bij de ziekte van Raynoud. Ook is het niet bedoeld om obesitas (overgewicht) mee te behandelen. Cryolipolyse is een medische behandeling en mag alleen door gecertificeerde personen worden gedaan.

 

 

Ingenieur RALPH MOORMAN levensmiddelentechnoloog en gezondheidscoach legt uit.

‘Plaatselijk vet verbranden lukt haast niet door te trainen. Heel veel buikspieren doen om buikvet te verliezen heeft niet veel effect. Wat meer invloed heeft op de verdeling van het vet over je lichaam zijn hormonen. En die zijn wel een beetje te veranderen door je levensstijl aan te passen. Oestrogeen zorgt er bijvoorbeeld voor dat het vet meer op je heupen en benen beland. Het fenomeen ‘zadeltas’ kan komen door genetische aanleg of door een te veel aan oestrogeen ten opzichte van lichaams eigen stoffen in je lichaam. Oestrogenen maak je zelf aan maar kunnen verhoogd worden door xeno- of pseudo-oestrogenen die je door je voeding binnen kunt krijgen. Of het kan zijn dat je lever oestrogeen niet meer goed afbreekt. Je lever heeft hiervoor groente nodig. En dan heb ik het niet over 2 ons groenten, maar 400 tot 500 gram per dag. Dit stimuleert de afbreek. Opvallend goed hierin zijn koolsoorten zoals boerenkool en broccoli. Love handles zijn het resultaat van het hormoon insuline. Op die plek in je lichaam zitten nou eenmaal toevallig veel insuline-receptoren. Steeds meer mensen zijn insuline-resistent, wat betekent dat het hormoon niet meer zo goed functioneert en de glucose-stofwisseling reguleert. Resistent kun je worden als veel stress hebt, inactief bent en veel suikers binnenkrijgt. Je ziet het soms ook bij jonge meiden die verder slank zijn, maar wel love handles hebben. Misschien doordat ze veel frisdrank drinken. Met het aanpassen van je levensstijl, kan de vetverdeling op je lichaam veranderen.

 
buikmeting
freeze-the-fat-away-with-coolsculpting-300x200
buikmeting
freeze-the-fat-away-with-coolsculpting-300x200